Loading...
Következő esemény Nincs közelgő esemény

Bemutatkozás

Kik is vagyunk mi?

A Pécs Városi Tenisz Club egyszerre ad otthont a versenyzőknek, gyerekeknek és a társasági teniszt képviselők széles táborának. Meggyőződésünk, hogy a három terület erősíti egymást, hiszen a tenisz bármikor elkezdhető, bármeddig űzhető és már az alapok elsajátításával élvezhető! Elsődleges célunk, hogy az itt sportolók hosszútávú kapcsolatot alakítsanak ki a sporttal, és maximálisan segítsük fejlődésüket a teljeskörű szakmai támogatás és színvonalas technikai háttér biztosításával. Szakmai sikerünk záloga, hogy egészen kiskortól kezdve szisztematikusan foglalkozunk a gyerekek képességeinek fejlesztésével, évtizedes tapasztalattal és naprakész tudással rendelkező edzői gárdánk segítségével.

Miért érdemes minket választanod?

  • Kiváló szakmai program
  • Diplomás edzők, élversenyzői múlttal
  • Szolgáltatások komplexitása
  • Hangulatos klubház, büfével
  • Számos verseny, rendezvény lebonyolítása minden korosztály számára

Klubtörténet

Ismerje meg klubunk múltját!

A Club

A Pécs Városi Tenisz Club 1992-ben alakult a Pécsi Spartacus Sportkör tenisz szakosztályából. A Pécsi Spartacus már az ötvenes évektől kezdve szervezte a pécsi teniszéletet. A pécsi tenisz központjaként a Balokány Liget szolgált 2008. évig, mikor kezdetét vette a Kodály Központ építése a teniszpályák helyén.

Versenyzőink és csapataink számtalan magyar bajnoki cím, nemzetközi siker tulajdonosai. Talán a legnagyobb eredmények közé sorolható a 90-es években megszerzett felnőtt csapatbajnoki címek a legfelsőbb osztályban (Szuperliga) női és férfi szakágban egyaránt, illetve az utánpótlás területén a Vidékbajnoki egyesületi pontverseny többszöri első helyének megszerzése. A PVTC 2009-től új helyszínen, – a Dr. Veress Endre út 4. szám alatt -, méltó körülmények között fogadja tagjait, versenyzőit, és látogatóit, 12 salakos pályán, melyek közül télen 4 pálya kerül lefedésre.

Gulyás István, a teniszcentrum névadója

A tenisz centrum a pécsi születésű Gulyás István nevét vette fel. A magyar tenisz kiemelkedő egyénisége 1931. október 14-én született Pécsett. Az ötvenes évek elejéig a Pécsi Vörös Meteor versenyzöje volt, majd 1953-ban Budapestre, a Dózsába hívták, melynek 1986-ig regisztrált játékosa volt.

1966-ban a francia nyílt bajnokságon ellenfele, az ausztrál Tony Roche bokasérülést szenvedett. Gulyás István beleegyezett a mérkőzés másnapra halasztásába és végül 6–1, 6–4, 7–5 arányban vereséget szenvedett ellenfelétől. Sportszerű viselkedésének elismeréseként 1967-ben elnyerte a UNESCO Nemzetközi fair play díját. Versenyzői pályafutása befejezte után 1977-1987-ig a Magyar Teniszszövetség elnökeként tevékenykedett.